skip to Main Content
 • Norway Rock Festival 2020 er i gang! Vi sees på sletta!
 • Juleslipp Med Bare Harde Pakker!

  Juleslipp med bare harde pakker!

  HO HO HO!

  God jul, rockers! Mens vi alle sitter med stjerner i øynene og venter på julenissen skal avsløre headliner for NRF 2019, så slipper vi et lite gavedryss med godsaker for å gjøre ventetiden litt mer glitrende for alle rockefans der ute.

  Så vær så god: Riv papiret av denne førjulsgaven og kast dere med hodet først inn i disse godbitene!

  Mustasch (SE)
  Phil Campbell and the bastard sons (UK)
  Djerv (NO)
  Guardians of time (NO)
  The last band (SE)
  Wild willy’s gang (NO)
  Ingenting (NO)
  Dark side of the wall (NO)
  King Romeo (NO)


  Mustach
  MUSTASCH (SE)

  Mustasch.net
  Endelig! Julenissen har for en gang skyld kryssa riktig av på lista si. Dette er et band vi har ventet på lenge! Svenske Mustasch består av fire hardrockere med minst fire ting felles: De er kompromissløse, de er rådyktige musikere, de er menn og de har selvsagt mustasjer! Bandet har røtter helt tilbake til 1998. Det litt underlige navnet kom til etter en dagen-derpå-åpenbaring blant tomgods og gamle vinylplater: alle de store 70-tallsmusikerne hadde én ting felles: MUSTASCH. Fra da av har bandet tatt opp den musikalske arven etter disse barte-kledte bandene fra hardrockens gullalder. Musikken deres er dønn ærlig med karakteristisk vokal, rå riff og gjennomgående groove. Bandet har en rekke utgivelser bak seg siden debuten i 2001 som etablerte dem som det nye, hete bandet på den svenske musikkscenen. De fulgte opp med sitt første album i 2002, og har siden det utgitt en rekke kritikerroste, knallbra plater. Disse gutta mener det de sier og sier det de mener! Deres seneste album Silent Killer ble sluppet i april 2018, og det er bare å rydde plass i kalenderen allerede nå; Mustasch blir episk!

  Phil Campbell and the Bastard Sons
  PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS (UK)

  http://www.philcampbell.net/
  Navnet «Phil Campbell» ringer umiddelbart kanskje ingen bjeller, men det bør røske hardt i gitarstrengene. Phil Campbell er nemlig ingen ringere enn den legendariske gitaristen i Motörhead, som tidligere har stått på scenen i ’08 og ’10 med nå avdøde Ian «Lemmy» Kilmister og resten av gjengen i et av verdens største rockeband. Har du noen gang lurt på hvor navnet på Norway Rock Festivals teltscene kommer fra? Jepp, du gjettet riktig. Phil Campbells band Motörheads egen Lemmy pryder veggen bak tappekranene i teltet.

  Når Phil Campbell and the Bastard Sons kommer til gårds får vi igjen oppleve en av metallscenens største musikere live, og denne gangen med sine verdige arvtagere på kjøpet. Phil Campbell and the Bastard Sons består, som navnet tilsier, av sjefsgitaristen fra Wales sjøl, hans tre sønner Todd, Dane og Tyla, i tillegg til vokalist Neil Starr. Det var under Wacken-festivalen i 2016 at bandet først så dagens lys, og det har fortsatt sitt rock’n’roll-liv i lyset fra de største konsertscenene i verden. De gjennomførte to separate turneer med Saxon i 2016 og Guns N’ Roses i 2017, opptrådte på Hellfest, Sweden Rock og Download Spain før de sommeren 2017 gikk i studio for å spille inn debutalbumet The Age of Absurdity. Og mens vi er inne på legendarisk: Høres Abbey Road Studios i London kjent ut? Jepp, det er ingen ringere enn dette studioet som mastret albumet som ble sluppet tidlig i 2018. Phil Campbell and the Bastard Sons fører både bokstavelig og billedlig talt videre arven etter et ikonisk musikkfenomen. Vi bøyer oss i støvet og gleder oss til å oppleve dem live i sommer.

  Djerv
  DJERV (NO)

  https://www.facebook.com/djervmusic
  Slå opp ordet «Djerv» i ordboka, og du finner ut at det betyr «modig, uredd, dristig, pågående, frekk og freidig». Med hånda på hjertet sier vi oss hjertens enige: Djerv er alt dette og Djerv er noe helt annet og så mye, mye mer – de er særegne, rå, fulle av elektrisk energi og beveger seg helt på grensen mellom aggressiv rock, rein metall og pur villskap. Dette bandet har en av Norges råeste kvinnelige vokalister med en stemme som, ifølge Metal Hammer UK, «kan skrelle et lag av lakken på pappas bil!»

  Djerv har siden debuten i 2011 turnert Europa flere ganger med de amerikanske legendene Ministry, har spilt på en rekke festivaler, og frontfiguren Agnete har blant annet bidratt med clean-vokal på Dimmu Borgirs mest streamede låt «Gateways» i tillegg til at hun står bak låta «Get Jinxed» for verdens største online-spill «League of Legends» – en Youtube-hit med 78 millioner avspillinger hittil.

  Definisjonen på dette bandet kunne like gjerne vært teatralsk, talentfull, renspikka rå groove, og for første gang på fem år returnerer duoen Agnete Kjølsrud og Erlend Gjerde til live-scenen igjen. Gjerde lover en splitter ny og oppgradert versjon av Djerv sommeren 2019 med helt nye låter og et helt nytt live-show. Vi gleder oss!

  GUARDIANS OF TIME (NO)
  http://guardiansoftime.no/
  Power metal-bandet Guardians of Time har siden sin fødsel på en lokal metalpub i 1997 imponert kritikere og fans over hele verden. Med debutalbumet «Edge of Tomorrow» (2001) etablerte de seg raskt som et helsikes bra studioband, som i tillegg gjorde seg bemerket på live-scenen. Etter en Scream-turné i 2004 tok bandet en lang pause før de i 2011 slapp albumet «A beautiful Atrocity», som høstet fantastiske kritikker og ekstatiske fans. I oktober 2018 slapp bandet sitt femte album «Tearing up the World» med gjesteopptredener fra blant annet Abbath og Tim «Ripper» Owens. Plata høstet, som forventet fra dette sylskarpe kvalitetsbandet, strålende kritikker, og de er nå klare til å vise publikum på Norway Rock Festival 2019 nøyaktig hvorfor de fortjener det glitrende renomméet de har opparbeidet seg.

  THE LAST BAND (SE)
  www.skinnybitches.se
  Hurra! Det blir sinte svensker på plakaten i år også! The Last Band fra Göteborg har spilt sammen siden 2011 og har siden da markert seg som et fenomenalt live-band. Disse gutta gir ALT på scenen, noe de har bevist gang etter gang siden de vant tittelen «Sweden’s best unsigned live act» i 2012. Siden den gang har de turnert med Kiss, Rush og Slipknot, de har åpnet for Snowy Shaw og Sepultura og vært på flere Europa-turnéer som support blant annet for Avatar, Hardcore Superstar og Fozzy. I 2018 slapp de sitt tredje album «Hisingen», og med strålende kritikker og elektrisk live-tilstedeværelse i kofferten setter de snuten mot Kvinesdal sommeren 2019 for å spille på Lemmy-stage lørdag 13. juli. Det er duket for rå, utemmet energi på scenen fra begynnelse til slutt!

  WILD WILLY’S GANG (NO)
  https://www.facebook.com/pg/WildWillysGang/
  Gjør deg klar til 40 års norsk rockehistorie på én konsert! «Wild» Willy What?!?!» tenker du kanskje. Selv om du aldri har hørt navnet før, har du garantert hørt Wild Willys håndverk. «Wild» Willy Bendiksen har hatt to hender med i spillet på det aller meste her til lands, og har spilt i alt fra Jorn, Road, Bad Habitz til The Snakes med de originale Whitesnake-gitaristene. Siden 1993 har Wild Willy samlet forskjellige talentfulle musikere i bandet «Wild Willy’s Gang», og i 2017 la gjengen ut på en landsdekkende turné som dekket en musikalsk tidsreise fra ’73 til ’05: «40 years of Norwegian Rock History». Konseptet høstet kongekritikker fra publikum og arrangører, og vi garanterer høy allsang- og nostalgifaktor!

  INGENTING (NO)
  www.ingenting.no
  Ingenting fra Sandnes er selvsagt med på plakaten når Norway Rock feirer tiårsdag, og er med å kicke i gang kalaset torsdag 11. juli. Bandet albumdebuterte for 25 år siden og er nå en ekte rockeinstitusjon. Rockebands av dette formatet finnes ganske enkelt ikke lenger, verken lokalt eller nasjonalt. Dette er bandet som har lært regionens unge rockere å banne, og med slagere som «Liden», «HIV positiv», «Gje faen i det» og «Salg i dag» snakker vi garantert allsang og hæla i taket.

  DARK SIDE OF THE WALL (NO)
  www.dsotw.com
  Norges ledende Pink Floyd-tolkere stiller med et spektakulært multimediashow på Lemmy Stage på kick-off-dagen torsdag 11. juli. Det er bare å smøre seg med forventning til at bandet tryller frem hver minste detalj av Pink Floyds magiske musikk! Vokalist Helge Nyheims stemme lyder som en krysning av Gilmours trøkk og Waters’ sårbare galskap, og sammen med gitarist Bjarte Aasmul og resten av bandet baserer de showene sine på de legendariske Pink Floyd-albumene ”Dark side of the moon”, ”Wish you were here” og ”The Wall”. Bandet er faktisk per i dag det bandet eneste som gjør alle disse albumene i sin helhet. I tillegg har DSOTW musikk fra 5 andre Floyd-album på spillelisten. Bandet er kjent for sin usedvanlige kvalitet, og det tiltrekker seg andre musikalske talenter. Helene Bøksle har teamet opp med gutta på noen av låtene, og Roger Waters selv ” skrøt Dark side of the Wall opp i skyene” (Engelen, BT, 8/5 – 2007) da han og bandet hans dukket uventet opp på en av konsertene deres. Siden har bandet holdt kontakten med Waters’ saksofonist/produsent Ian Ritchie, og han har vært med som gjesteartist med DSOTW – godkjent av Waters selv! Her er du garantert gåsehud – en vakker og rå opplevelse for alle musikkelskere.

  KING ROMEO (NO)
  King Romeo er nykommeren som kicker i gang årets rockefest! Disse lokale gutta vet hva som skal til for å rocke fletta av deg: Det er tight, presist, lekent og tvers igjennom gjennomført. Med røtter i hardrock tar de med seg inspirasjon fra 70-tallets blues- og rockelegender, er innom det mer obskure og ukjente før de lander rått og drevent hos tungrockveteraner som Black Sabbath, Metallica og Iron Maiden.

  Rockebandet fra Kvinesdal og Flekkefjord består av musikktalentene Tor Vidar Rennestraum på vokal, Lars Frøsland på gitar, Jan Arild Edvardsen Moi på trommer og Erling Andreas Gundersen på bass. Bandet hadde sin første teaser-konsert på Bryggerhusfestivalen 2018, en konsertsuksess som serverte fete riff, mektig vokal og partier som fenget og imponerte selv de kresne. Bandets virkelige oppstart skjer på Øyesletta – på Norway Rockkick-off-dagen torsdag 11. juli.
  Dette vil du ikke gå glipp av!

  Rockman
  meier + kydland
  BRKLYN
  Montér
  Ringnes
  Asfalt Sør
  Radio Rock
  Netland & Sønner
  Kvinesdal Kommune
  Sveiserhuset Lister
  Avisen Agder
  Byggvell
  Reiersen Transport
  Berntsen Engros
  Nico Mat
  Rock Taxi
  Kai Hansen
  Hamar & Vikeså Bygg
  Back To Top